# Workshop Agenda EU-Japan business cooperation in and with Africa

14 February 2022, 10:00-11:30 CET

This workshop is organised by the <u>EU-Japan Centre for Industrial Cooperation</u> during the 7<sup>th</sup> EU-Africa Business Forum.

## 10:00 Opening remarks

**Philippe de Taxis du Poët,** DG GROW / Delegation of the European Union to Japan / Managing Director of the EU-Japan Centre for Industrial Cooperation, Japan (8 min)

### 10:08 Presentations

Moderator (2min): **Fabrizio Mura**, Executive Advisor to the EU-Side General Managing Director, EU-Japan Centre for Industrial Cooperation - introduction of all speakers

- 10:10 **Damien Douxchamps,** Co-founder and Head of research of Augumenta, Finland (10 min)
- 10:20 **Dr. Katendi Changula**, Senior Lecturer and Researcher in Pathology, School of Veterinary Medicine at the University of Zambia (10 min)
- 10:30 Nicolas Becquemin, Senior Consultant, QUNIE Corporation, Japan (10 min)
- 10:40 **Maximilien Lemaire**, Honorary President, Chambre de Commerce Européenne en Côte d'Ivoire, Vice Chair, European Business Organizations Worldwide Network (EBOWWN) (10 min)
- 10:50 **George Musonda**, Technical Provincial Officer, Eneri Platforms Limited, Zambia (10 min)
- 11:00 Panel discussion (20 min) with the 6 speakers + Q&A with audience

## 11:20 Closing remarks

**Florence Arnu**, Enterprise Europe Network Japan (EEN) Coordinator, EU-Japan Centre for Industrial Cooperation (5 min)

11:25 Announcement of the launch of the EU-Japan Business Cooperation with Africa Helpdesk (5 min)

Philippe de Taxis du Poët, DG GROW / Delegation of the European Union to Japan / Managing

Director of the EU-Japan Centre for Industrial Cooperation, Japan

### 11:30 End of the workshop

\*\*\*